Informoterapija

Ljudsko tijelo posjeduje fantastičan proces koji se odvija od začeća do smrti, a zove se REGENERACIJA STANICA. Stanice u našem tijelu (u svim organima i tkivima) neprestano stare, odumiru i zamjenjuju se novim mladim stanicama. Na taj način tijelo samo sebe održava, liječi od ozljeda i bolesti.
Nerijetko taj biološki proces bude narušen zbog raznih vanjskih ili unutarnjih utjecaja (stres, prehrana, virusi, bakterije i dr.), a oni uzrokuju poremećaje u našem organizmu te oslabljuju naš imunološki sustav, otvarajući put narušavanju zdravlja i razvoju bolesti.
Većina osoba u nedostatku vremena, zbog turbulentnog i dinamičnog tempa života kreće liječiti simptome i time misle da imaju kontrolu nad zdravljem  –  ali potpuno su u krivu!  Pronalaženje temeljnog uzroka neravnoteže koja dovodi do bolesnog stanja je osnova iskrenosti prema sebi samom.
Način kako se konvencionalna medicina danas prakticira je isto kao da pokušavamo popraviti motor auta slušajući zvukove umjesto da pogledamo ispod haube. I to je upravo ono što se provodi u Bioinformatičkom centru DiaCor – o gledanju ”ispod haube”.
Postoje pokazatelji dubljih neravnoteža na staničnoj razini, a kad se pronađu i isprave – simptomi nestaju. Ovakav pristup se naziva funkcionalna ili integrirana medicina, a jedan od najučinkovitijih načina je putem Informoterapije.
Informoterapija je grana medicine koja proučava utjecaj informacije na fiziološke, biokemijske i patološke procese u ljudskom organizmu. Kao holistička metoda poboljšanja zdravstvenog stanja, ona organima i organskim sustavima našeg organizma vraća sposobnost razmjenjivanja informacija na staničnoj razini. Time se postiže vraćanje organizma u normalno fiziološko stanje u kojem je moguć prirodan proces samoobnavljanja i samoizlječenja.

Na čemu se temelji informoterapija?
Ukrajinski znanstvenik, doktor bioloških znanosti, Zenovii Dimitrovich Skrypniuk je još 1989. godine eksperimentalno dokazao da se uz materiju i energiju, kao sredstvo liječenja može koristiti i informacija.
Kako bi shvatili kako funkcionira informoterapija moramo imati na umu da mi jesmo bića od krvi i mesa, ali na staničnoj razini naše tijelo predstavlja savršen električni sustav. Sve tvari u prirodi sastoje se od molekula, a molekule od atoma koji ovisno od toga prevladava li pozitivan naboj jezgre ili negativni naboj elektronskog omotača mogu biti pozitivni ili negativni ioni. Ioni sudjeluju u svim kemijskim procesima. Stanice međusobno graniče membranom čiji je naboj pozitivan izvana (ioni natrija), a negativan iznutra (ioni kalija) i to je mehanizam koji kontrolira razmjenu tvari između stanica.
Nedostatak bilo kojih iona dovodi do narušavanja električnog potencijala membrane čime se remeti njena selektivna propustljivost što dovodi do bolesti stanice i njenog umiranja. Stanice tijela emitiraju valove određene frekvencije koje oko njega stvaraju elektromagnetski spektar frekvencija, svojevrsnu “informacijsku ovojnicu”,odgovornu za zdravo funkcioniranje tijela. Svako tkivo ima individualnu frekvenciju. U svakoj stanici svake sekunde odvija se nekoliko tisuća kemijskih reakcija.
Vanjski uzroci: bakterije, virusi, lijekovi, kemijski dodaci hrani, pesticidi… pa čak i hrana koja nije u skladu s antigenom krvne grupe, može poremetiti genetski predefiniranu frekvenciju stanica, što dovodi do informacijskog poremećaja u međustaničnoj komunikaciji. Rezultat je poremećaj biokemijskih procesa što rezultira metaboličkim poremećajima u tkivu i nastankom bolesti. Ukratko, poremećaji u elektromagnetnom frekventno-informacijskom spektru u stanicama dovode do pojave bolesti u organizmu.
Dr. sc. Skrypniuk je pronašao način da stanicama vrati informaciju o biološkoj frekvenciji zdravih stanica te da ih ponovo “nauči” raditi ono što su zaboravile. Njegovo istraživanje na području kodiranja, čuvanja i korištenja tih informacija rezultiralo je praktičnim metodama dijagnostike, prevencije i liječenja upotrebom informacija – informodijagnostikom i informoterapijom.
Informoterapija se pokazala uspješnom kod mnogih bolesti jer djelujući na staničnom nivou vraća organizam u normalno fiziološko stanje omogućavajući proces regeneracije i samoizlječenja.
Informoterapijom se uspješno tretiraju mnogi zdravstveni poremećaji, a nabrojit ćemo samo neke:
•    alergiju
•    bronhijalnu astmu i kronični bronhitis
•    kronični rinitis i sinusitis
•    glavobolje i migrene
•    kardiovaskularna oboljenja
•    depresiju
•    sindrom kroničnog umora
•    hipotireozu i hipertireozu
•    poremećaj menstrualnog ciklusa
•    ekcem, psorijazu i neurodermitis
•    oboljenja probavnog sustava
•    bolesti žučnih putova
•    upale mokraćnog sustava
•    žensku i mušku neplodnost

Koje su prednosti informoterapije?
•    Jednostavnost pregleda – Informoterapiji prethodi dijagnostički pregled – informodijagnostika po metodi dr. Volla (EAV)  koja omogućava u vrlo kratkom vremenu stvaranje potpune i detaljne informacije o funkcionalnom stanju organa i organskih sustava.
•    Prevencija – Promjene informacijskog protoka u stanicama javljaju se mnogo ranije od same bolesti i moguće ih je izmjeriti dijagnostičkim pregledom. To nam omogućuje da informoterapijom djelujemo preventivno i vratimo organizam u ravnotežu čak i prije razvoja bolesti.
•    Učinkovitost – Zbog djelovanja na cijeli organizam na staničnoj razini, Informoterapija je učinkovita kod mnogih bolesti, a zbog svog holističkog djelovanja iznimno je dobra za bolesti imunološkog sustava – alergije i autoimune bolesti.
•    Mjerljivost – Osim osobnog osjećaja poboljšanja zdravlja, učinak informoterapije se mjeri i dokumentira pomoću uređaja. Nakon svakog ciklusa može se točno odrediti poboljšanje i planirati daljnja terapija.
•    Individualizacija – Na osnovu mjerenja dobivenih dijagnostičkim pregledom, određuje se individualna terapija za svakog pacijenta prije svakog novog ciklusa informoterapije.
•    Neinvazivna i bezbolna – Zbog neinvazivnosti informoterapije isključena je mogućnost bilo kakve zaraze ili alergijske reakcije.
•    Bez nuspojava – Prednost informoterapije u odnosu na farmakoterapiju i fizioterapiju je korištenje toliko niske količine tvari i energije da vjerojatnost štetnog utjecaja na organizam gotovo i ne postoji.
•    Bez ograničenja – Informoterapiju mogu primiti svi, bez obzira na dob. Može se kombinirati s drugim metodama liječenja, a posebno je dobro pridržavati se pravilne prehrane i općenito zdravog načina života.
Briga za zdravlje je osnova kvalitetnog života i preduvjet za uspješno funkcioniranje u privatnom i poslovnom okruženju, a informoterapija se u tome pokazala kao najbolji put djelovanja.
Samo za čitatelje weba “Prirodna medicina” pripremili smo posebne pogodnosti kroz koje ćete ostvariti svoje zdravstvene potrebe i vlastiti život prebaciti u višu, ugodniju brzinu.
Rezervirajte svoj termin za informoterapiju ili informoterapijsko mjerenje na telefon 051.273725 u Zagrebu i Rijeci, ili nas kontaktirajte putem maila na diacor@diacor.hr.

Bioinformatički centar DiaCor