Utjecaj cijepljenja na bolesti današnjice

Ovih dana se vodi velika bitka za istinu: je li cijepljenje djece učinkovito, je li štetno, obolijevaju li osobe manje od zaraznih bolesti ako su cijepljene ili ako nisu, trebamo li se svake godine cijepiti protiv sezonske gripe…? Nažalost, zbog velike količine podataka i logičnih zaključaka koji iz tog proizlaze, naša udruga koja se naziva “Prirodna medicina” ne može biti nepristrana. U prirodi nema cijepljenja, cjepiva su prepuna umjetnih spojeva koja ne postoje u prirodi, a najčešći postupci cijepljenja (putem injekcija) zaobilaze prirodni unos tvari u organizam (putem želučano-probavnog trakta, udisanjem ili apsorpcijom preko kože).

U ovom ću članku pokušati prenijeti istraživanja koja pružaju uvid u pravo stanje stvari.

 

1. Dr. Paul G. King (http://dr-king.com) napravio je studiju kao odgovor na provakcinacijske stavove (http://www.forbes.com/sites/stevensalzberg/2012/07/23/anti-vaccine-movement-causes-the-worst-whooping-cough-epidemic-in-70-years) u kojima se tvrdi kako su za nova izbijanja epidemija hripavca (pertusisa) u SAD-u odgovorni oni koji se nisu cijepili. Jer kao zbog velikog broja necijepljenih nije ostvarena zaštita za cjelokupnu populaciju za koju je kao potrebna procijepljenost od najmanje 95%. Istina je obrnuta, kao prvo umjetna vakcinacija eventualno štiti oko 3 godine osobe od bolesti (dok prirodan doticaj s bolesti doživotno), a kao drugo stoji podatak kako je “više od 75% slučajeva oboljevanja zabilježeno kod potpuno procijepljene populacije” (u državi Washington od 2002. do 2012.).

 

Reference:

http://dr-king.com/docs/120806_PGKDrftRevu_Anti_vaccineMovementCausesTheWorstWhoopingCoughEpidemicIn70Yrs_fnlr2b.pdf

http://www.naturalnews.com/044636_vaccine_myths_pertussis_whooping_cough.html

 

2. Postoje studije koje pokazuju da su cijepljena djeca češće bolesna od necijepljene. To su studije iz Novog Zelanda iz 1992. i Nizozemske 2004.g.

a) Novozelandska anketna studija pokazuje sljedeće rezultate (s 226 cijepljene i 269 necijepljene djece):

cijepljena djeca 226 necijepljena djeca 269
broj djece postotak broj djece postotak omjer
astma 34 15% 8 3% 5
ekcemi 63 28% 34 13% 2
infekcije uha 56 25% 16 6% 4
tonzilitis 26 12% 3 1% 10
tonzilektomija 12 5% 0 0%
apnea 14 6% 4 1% 4
hiperaktivnost 13 6% 4 1% 4
dijabetes 0 0% 0 0% 0
epilepsija 4 2% 0 0%
slab razvoj motorike 6 3% 4 1% 2

Kao što se vidi, necijepljena djeca su daleko zdravija od cijepljene, te kod njjih uopće nema epilepsije, a još je k tome astma 5 puta manje prisutna.

 

b) Nizozemska anketna studija iz 2004. pokazuje sljedeće rezultate:

netherland study 2004

Uočava se veće pobolijevanje djece od bakterijskih infekcija i potrebe za njihovim liječenjem antibioticima.

 

c) Zanimljiva je i studija s Novog Zelanda iz 1997.g  (Is infant immunization a risk factor for childhood asthma or allergy? – Kemp T, Pearce N, Fitzharris P, Crane J, Fergusson D, St George I, Wickens K, Beasley R.) koja pokazuje kako djeca koja nisu bila cijepljena od difterije, hripavca i tetanusa (DPT cjepivo) i poliomijelitisa (dječje paralize) nisu oboljela od astme, dok je incidencija te iste bolesti kod cijepljene djece visokih 23%!

 

Reference:

http://origin.library.constantcontact.com/download/get/file/1101240076659-1720/Unvacc+New.pdf

http://www.naturalnews.com/044650_vaccination_children_chronic_disease.html

http://www.thinktwice.com/Dutch.pdf
http://content.yudu.com/Library/A1qkh1/VaccinationHistorica/resources/31.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9345669

 

3. Nedavno je objavljeno istraživanje o utjecaju zagađenja živom na broj oboljele djece od autizma u različitim krajevima SAD-a. Ono je pokazalo da više djece poboljeva od autizma i od autizma sličnih poremećaja (ASD), te od nižeg nivoa inteligencije (intelectual disability – ID) što je neko područje zagađenije živom. Veza s cjepivima je ta da iako se danas tvrdi da u cjepivima nema više zloglasnog timerosala (sadrži živu) (nap. – ali kako industrija cjepiva ne podastire podatke o sastojcima u cjepivima, upitno je da li cjepiva uistinu više ne sadrže živu), pokazalo se da su imali pravo oni koji su bili ismijavani o povezanosti žive u cjepivima i autizma. Iako od niti jednog liječnika nećete saznati što se sve nalazi u cjepivima, pouzdano se zna da se u cjepivima nalaze: fetusne stanice, bjelančevine iz jaja peradi, virusi (npr. zloglasni SV40), aluminij, formaldehid (otrov), antibiotici, mononatrijev glutaminat (kancerogeni MSG), timerosal, …, a u novije vrijeme i aspartam (bojni otrov).

 

Reference:

http://www.ploscompbiol.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pcbi.1003518

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2581663/Growing-evidence-autism-linked-pollution-babies-283-likely-suffer-condition-compared-birth-defects.html

http://www.environmentalhealthnews.org/ehs/news/2013/pollution-and-autism

http://www.naturalnews.com/044649_mercury_pollution_autism_flu_shots.html

http://www.cogforlife.org/vaticanresponse.htm

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives.htm

http://www.rense.com/general59/vvac.htm

 

4. Podučavani smo da vjerujemo kako su cjepiva iskorijenila nekad opasne zarazne bolesti kao što su polimijelitis (dječja paraliza), tuberkuloza, difterija, velike boginje, bjesnoća, tetanus,…, a istina ne može biti dalje od toga. Dokazi su potkrijepljeni statistikom:

ospice-difterija-hripavac-tifus-sarlah-polio

U doba kad je uvedeno cjepivo, mnoge su zarazne bolesti skoro u potpunosti jenjale zbog boljih higijenskih uvjeta, čišće vode, bolje kanalizacije, suhih i toplih stambenih prostora, … Dovoljno je shvatiti da ako ne postoji strogo kontrolirana vodovodna instalacija, da je dovoljna jedna uginula životinja bačena u bunar koji koriste ljudi za piće i pripremu jela, pa da se ukućani razbole.

Ako bolje pogledate šest grafikona s bolestima vidjet ćete kako za dvije bolesti uopće nije primijenjeno cijepljenje, a da smanjenje te bolesti ima istu ili sličnu krivulju smanjenja incidencije.

 

Reference:

http://www.med.uottawa.ca/sim/data/Infectious_disease_decline_e.htm

http://content.yudu.com/Library/A1qkh1/VaccinationHistorica/resources

 

5. Do skora nisam znao da postoje dvostruko slijepe studije koje obrađuju cijepljenje. Dvostruko slijepe studije su jedan od postulata današnje (konvencionalne) medicine (tzv. Evidence Based Medicine). Postavka je takva, da ako je cijepljenje tako izvrsno za cjelokupno čovječanstvo, da onda ne bi bilo pravedno da se nekome uskrati cjepivo samo zbog znatiželje za učincima istog. Naravno da je to nonsens, pogotovo danas kad nikad nije bila jača svijest o štetnosti cjepiva, te da bi bilo više nego jednostavno naći dovoljno osoba (djece ili odraslih) koje se ne bi cijepile, te koje bi bile kontrolna skupina prema cijepljenoj skupini (naravno to ne bila dvostruka slijepa studija, ali to nije ni bitno jer su zagovaratelji cijepljenja čvrsto uvjereni kako učinci cijepljenja nisu pod uticajem placeba).

Ali, postoji jedno zanimljivo istraživanje provedeno u Indiji tijekom 15 godina (cijepljenje pomoću BCG cjepiva protiv bakcilnog oblika plućne tubekuloze od 1968. do 1971., završeno 1987., a objavljeno 1999.). U tri skupine cijepljenih bilo je 281.000 osoba koji su dobivali:

 1. visoku dozu cjepiva (0,1 mg na 0,1 mL),
 2. nisku dozu cjepiva (0,01 mg na 0,1 mL) i
 3. placebo.

Nakon 15 godina, od tuberkuloze je po skupinama oboljelo:

 1. 189 osoba
 2. 191 osoba
 3. 180 osoba.

Konačni zaključak studije je da BCG cjepivo nije ponudilo nikakvu zaštitu od tog tipa tuberkuloze (Indian journal of medical research 110 august 1999 pp.56-69).

 

Referenca:

http://icmr.nic.in/ijmr/2013/march/ijmr_classic3.pdf – kod nekih se web browsera dokument ne da učitati, ovdje možete preuzeti PDF: http://prirodna-medicina.hr/staro/pdf/ijmr_classic3.pdf

6. Još jedna zanimljivost za kraj je ta da se konvencionalni imunolozi grčevito bore za “znanstveno” objašnjenje kako je cijepljenje svrhovito tako što se njegova učinkovitost dokazuje povećanom proizvodnjom antitijela kod cijepljene osobe.

Dakle, tekst koji to objašnjava ide ovako (prijevod s engleskog):

“Jedini znanstveni argument ikad ponuđen od strane medicinske industrije u prilog vakcinaciji je da vakcine potiču proizvodnju antitijela. Ponovit ću: jedini argument ikad ponuđen od strane medicinske industrije u prilog vakcinaciji je da vakcine potiču proizvodnju antitijela.

Ali, vladine statistike, medicinske znanstvene studije, izvještaji od strane FDA (Savezne uprave za hranu i lijekove) i CDC-a (Centar za kontrolu bolesti SAD-a), sve to pokazuje da je od cijepljenja potaknuta proizvodnja antitijela bespomoćna protiv bolesti”.

(Količina antitijela nije garancija zaštite od zaraznih bolesti.)

 

Zbog svega navedenog ću podržavati sve osobe iz medicinskog i društvenog života naše Republike Hrvatske i cijelog svijeta koje kritički promišljaju i preispituju dogme (poput obavezne vakcinacije) jer znanost je ta koja stalno postavlja pitanja i nikad se ne umori sve do logičnog odgovora i objašnjenja na postavljeno pitanje.

Treba isticati kao svjetle primjere osobe u Hrvatskoj poput dr. Lidije Gajski (http://www.hlk.hr/LN – LN br. 103 od 15.10.2011.; http://www.scribd.com/doc/174830787/Gajski-Ocitovanje-disciplinski-15-10-2012), dr. Željka Poljaka (http://udruga-kameleon.hr/IMG/pdf/zeljko_poljak_cijepljenje_da_ali.pdf), dr. Mladena Smoljanovića (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/79323/Default.aspx), dr. Srećka Sladoljeva (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/170227/Default.aspx), dr. Đulu Rušinović-Sunaru (http://www.pravapacijenata.hr), dr. Luciju Tomljenović (http://prirodna-medicina.hr/staro/pdf/lucija-tomljenovic_vakcine.pdf), dobrog doktora iz Dubrovnika Nikolu Viskovica (http://prirodna-medicina.hr/staro/pdf/niko-viskovic_cijepljenje.pdf) te mnoge druge pojedince i udruge, kao i mnoge svjetske medicinske autoritete (http://www.vaccinationcouncil.org/2011/02/13/vaccines-get-the-full-story).

Jer najlakše ja zabiti glavu u pijesak i primati svoju plaću, a kudikamo je teže biti pošten i iskren, te javno iznijeti svoje stajalište, a pogotovo kad se to dijametralno kosi s prevladavajućim mišljenjem.

 

Završit ću riječima izrečenim u knjizi doktorice imunologije Tetyane Obukhanych “Iluzija cijepljenja: kako cijepljenje kompromitira naš prirodni imunitet i što možemo učiniti kako bismo ponovno uspostavili zdravlje (Vaccine Illusion: How Vaccination Compromises Our Natural Immunity and What We Can Do to Regain Our Health):
“U vrijeme svog doktorskog studija bila sam oduševljena konceptom vakcinacije, kao svaki tipični imunolog. Međutim, nakon godina istraživanja u imunologiji, razmatrajući znanstvene aktivnosti svojih nadređenih i analizirajući teme vezane uz cijepljenje, shvatila sam da je vakcinacija jedna od najvećih izmišljotina kojima je znanost obmanula svijet”.

448 thoughts on “Utjecaj cijepljenja na bolesti današnjice

 1. Pingback: Lil Wayne

 2. Pingback: Migos Type beat

 3. Pingback: peppa

 4. Pingback: طراحی سایت فروشگاه

 5. Pingback: bdsm kit

 6. Pingback: http://energoprofit.com.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67532

 7. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 8. Pingback: ترمیم مو و کاشت مو

 9. Pingback: ترمیم مو، کاشت مو ، مو طبیعی

 10. Pingback: XR Brands strap on

 11. Pingback: how many times married couples do it

 12. Pingback: تعمیر یخچال در محل

 13. Pingback: adammale.com

 14. Pingback: Business

 15. Pingback: Blacktop

 16. Pingback: TV/Film

 17. Pingback: finger family

 18. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 19. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 20. Pingback: Peristaltic Pump

 21. Pingback: ebooks with resale rights

 22. Pingback: survival site

 23. Pingback: brochure printing singapore

 24. Pingback: Sex Toys For Couples

 25. Pingback: stamp pictures with date

 26. Pingback: dirty talk

 27. Pingback: Garden Bridges

 28. Pingback: lou lou boutique

 29. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 30. Pingback: دوربین مداربسته

 31. Pingback: http://www.russiansoverseas.com/members/adler02brun/activity/17221854/

 32. Pingback: نصب دوربین مدار بسته

 33. Pingback: masturbation benefits

 34. Pingback: best butt plug

 35. Pingback: couples dating

 36. Pingback: Orange Summer Makeup

 37. Pingback: furniture corner protectors

 38. Pingback: online data entry jobs

 39. Pingback: http://www.magnetic.co.uk/Category/steel-metal-tape

 40. Pingback: http://www.indigo.co

 41. Pingback: Ba Be Tours

 42. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 43. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 44. Pingback: Safety Grip Caution and Watch Your Step SA Printed Tape

 45. Pingback: کمد دیواری

 46. Pingback: Frozen Elsa

 47. Pingback: #spiritualist church

 48. Pingback: نصب دوربین های مدار بسته

 49. Pingback: free download for windows 8

 50. Pingback: software download for windows 8

 51. Pingback: edible arrangement

 52. Pingback: games for pc download

 53. Pingback: app download for pc

 54. Pingback: coffee beans Hawaii best gourmet kona

 55. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 56. Pingback: free download for windows 7

 57. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 58. Pingback: free games download for windows 8

 59. Pingback: full apps download

 60. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 61. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 62. Pingback: pc games for windows xp

 63. Pingback: آموزش نصب دوربین های مدار بسته

 64. Pingback: apps for windows pc download

 65. Pingback: download pc games for windows

 66. Pingback: P20 outdoor full color LED display

 67. Pingback: pet-loss

 68. Pingback: www.mucangchaitours.com

 69. Pingback: Hermes bedlinings

 70. Pingback: http://minmag.mining.kz/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3706002

 71. Pingback: antiskid tape

 72. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 73. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 74. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 75. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 76. Pingback: آموزش نصب دوربین های مدار بسته

 77. Pingback: online betting malaysia

 78. Pingback: usuwanie dpf

 79. Pingback: Paula Mattos

 80. Pingback: 동화세상에듀코

 81. Pingback: AI in digital marketing

 82. Pingback: Carpet Cleaning in Fife

 83. Pingback: Florida Resident Database

 84. Pingback: fall fashion sale

 85. Pingback: fall fashion sale

 86. Pingback: Skin care devices

 87. Pingback: fall fashion sale

 88. Pingback: Self Storage Units and Facilities in Huntington Broadway

 89. Pingback: educational game

 90. Pingback: Band

 91. Pingback: runway tv

 92. Pingback: Andrew Wright Attorney

 93. Pingback: دوربین مدار بسته

 94. Pingback: send email without limit

 95. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان

 96. Pingback: Hair Transplant Prices

 97. Pingback: دوربین های مدار بسته

 98. Pingback: work at home jobs free to start

 99. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان

 100. Pingback: دوربین های مدار بسته

 101. Pingback: adamandeve

 102. Pingback: wild g vibrator

 103. Pingback: vegan shampoo

 104. Pingback: juicer glass dildo

 105. Pingback: Pink Dildo

 106. Pingback: breast cancer awareness

 107. Pingback: shoe company

 108. Pingback: 脱毛

 109. Pingback: 脱毛

 110. Pingback: Fairfield taxi to Sacramento airport

 111. Pingback: خرید ، فروش دوربین مدار بسته

 112. Pingback: double penetration

 113. Pingback: gay men sex toy

 114. Pingback: lesbian toys

 115. Pingback: دوربین مدار بسته بی سیم وایرلس

 116. Pingback: chennai news today

 117. Pingback: Best Kona Coffee Online

 118. Pingback: best kona coffee online

 119. Pingback: VOD

 120. Pingback: suction cup

 121. Pingback: sex swing

 122. Pingback: دوربین دنده عقب

 123. Pingback: remote vibrating butt plug

 124. Pingback: Sex Toy Cleanser

 125. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان

 126. Pingback: دوربین های مدار بسته

 127. Pingback: vibrator review

 128. Pingback: female sexual enhancer

 129. Pingback: خرید ، فروش دوربین مدار بسته

 130. Pingback: دوربین مدار بسته آنالوگ

 131. Pingback: دوربین مدار بسته بی سیم وایرلس

 132. Pingback: دوربین دنده عقب

 133. Pingback: computers

 134. Pingback: Wand Massager Review

 135. Pingback: دوربین مدار بسته آنالوگ

 136. Pingback: گارانتی هایک ویژن

 137. Pingback: فروش دوربین

 138. Pingback: استخدام کمک نصاب دوربین مدار بسته

 139. Pingback: دوربین مدار بسته هایک ویژن

 140. Pingback: دوربین مدار بسته هایک ویژن

 141. Pingback: how to, where to buy

 142. Pingback: how to get a pocket pussy

 143. Pingback: male sex toys

 144. Pingback: Male Masturbator Review

 145. Pingback: Penis Enlargement Pump

 146. Pingback: Canada Sex Toys

 147. Pingback: how to

 148. Pingback: how to

 149. Pingback: How to Use Clone a Willy

 150. Pingback: g spot vibrator

 151. Pingback: female sex toys

 152. Pingback: giant dildo

 153. Pingback: تردمیل باشگاهی

 154. Pingback: fun88 mobile

 155. Pingback: دوچرخه ثابت

 156. Pingback: اسکی فضایی الپتیکال

 157. Pingback: Full Moon hike

 158. Pingback: Dog Supplies

 159. Pingback: penis sleeve

 160. Pingback: تردمیل خانگی

 161. Pingback: fes to marrakech desert tour

 162. Pingback: تجهیزات ورزشی پویاجیم

 163. Pingback: adam eve offer code

 164. Pingback: adam and eve deals

 165. Pingback: پک دوربین مداربسته ahd

 166. Pingback: ProForce AWMA sparring face shield

 167. Pingback: rate my professor uo

 168. Pingback: تولید محتوا

 169. Pingback: بازاریابی شبکه های اجتماعی

 170. Pingback: Brazilian Hair

 171. Pingback: دوربین مدار بسته دیجی کالا

 172. Pingback: download rsform pro joomla 2.5 free

 173. Pingback: WORDPRESS ESHOP

 174. Pingback: ارزانترین دوربین مدار بسته

 175. Pingback: porn movie

 176. Pingback: porn movie

 177. Pingback: Milky Way Hair Wholesale

 178. Pingback: Hair Sisters Wholesale

 179. Pingback: Remy Hair Extensions Wholesale

 180. Pingback: Hair Extensions Wholesale

 181. Pingback: Milky Way Hair Wholesale

 182. Pingback: SCCP

 183. Pingback: Malaysian Hair Wholesale

 184. Pingback: Peruvian Hair Wholesale

 185. Pingback: Virgin Hair Wholesale

 186. Pingback: Indian Hair Wholesale

 187. Pingback: شرکت دوربین مدار بسته

 188. Pingback: Prophex merengue pal mundo

 189. Pingback: ผ้าญี่ปุ่นพาหุรัด

 190. Pingback: how to hack someone

 191. Pingback: دوربین مدار بسته وای فای

 192. Pingback: بهترین دوربین دنده عقب

 193. Pingback: prediksi bola

 194. Pingback: Desert tan military boots

 195. Pingback: Amanda Hawkins

 196. Pingback: Sex Toys Anal Beads

 197. Pingback: Magnetic Kegel Balls

 198. Pingback: sex toys

 199. Pingback: Horizontal form fill seal packaging machine

 200. Pingback: هایک ویژن

 201. Pingback: بازاریابی محتوا

 202. Pingback: suterh

 203. Pingback: بازاریابی شبکه اجتماعی

 204. Pingback: kona coffee

 205. Pingback: army deployment news

 206. Pingback: ترمیم مو و کاشت مو

 207. Pingback: dome tent price

 208. Pingback: eDiscovery Compliance Solution

 209. Pingback: Authorization Constance

 210. Pingback: دوربین مدار بسته مخفی

 211. Pingback: دوربین مدار بسته خودرو

 212. Pingback: بازاریابی محتوا

 213. Pingback: desktop software

 214. Pingback: waterproof vibrator

 215. Pingback: Website Design and Development Company

 216. Pingback: lion kona coffee

 217. Pingback: kona coffee

 218. Pingback: سفارش تولید محتوا

 219. Pingback: 2017 nissan gtr armytrix exhaust

 220. Pingback: بازاریابی شبکه اجتماعی

 221. Pingback: best realistic dildos

 222. Pingback: best vibrator for women

 223. Pingback: kegel sex exercise

 224. Pingback: oral sex tips

 225. Pingback: realistic penis extension

 226. Pingback: best rated vibrator for women

 227. Pingback: realistic vibrating dildo

 228. Pingback: mini magic wand

 229. Pingback: mini vibrator

 230. Pingback: domain

 231. Pingback: adidas籃球

 232. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان قیمت

 233. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 234. Pingback: new rabbit vibrator

 235. Pingback: finger vibrater

 236. Pingback: manual penis vacuum pump

 237. Pingback: کفسابی

 238. Pingback: Website alisexypics com

 239. Pingback: Xvideo

 240. Pingback: Click here nude irkburo ru

 241. Pingback: aliassporn com

 242. Pingback: Video site alicumshot com

 243. Pingback: anal sex toys

 244. Pingback: خرید دوربین مداربسته

 245. Pingback: See link xxxpics abudhabihottestgirls com

 246. Pingback: blog

 247. Pingback: Website sexpics abudhabihottestgirls com

 248. Pingback: loja de bebe

 249. Pingback: sexy lingerie

 250. Pingback: Homepage hardcore-anal mysexydownload com

 251. Pingback: mine site anal-porn mysexydownload com

 252. Pingback: mdf

 253. Pingback: prostate stimulator

 254. Pingback: Adam and Eve

 255. Pingback: Origin site camplay nakedgirlfuck com

 256. Pingback: Strap-on

 257. Pingback: www camfive nakedgirlfuck com

 258. Pingback: ساب زنی

 259. Pingback: Video link cutejap nakedgirlfuck com

 260. Pingback: dildos suction cup

 261. Pingback: limo service Minneapolis

 262. Pingback: تعمیرات دوربین مدار بسته

 263. Pingback: Power Stud Rod Vibrator

 264. Pingback: slim g-spot vibrator

 265. Pingback: See site video jivetalk org

 266. Pingback: See me teen freeanalz com

 267. Pingback: العملات الرقمية

 268. Pingback: kona coffee

 269. Pingback: دزدگیر اماکن

 270. Pingback: Airport limo Minneapolis

 271. Pingback: como mantener una buena ereccion

 272. Pingback: Pix link plaza152 ru

 273. Pingback: هوشمند سازی ساختمان

 274. Pingback: هزینه تولید محتوا

 275. Pingback: طراحی سایت

 276. Pingback: Go link seowm ru

 277. Pingback: vibro ring

 278. Pingback: buy female vibrator

 279. Pingback: digital marketing

 280. Pingback: Video link telegra ph Watch-free-porn-movies-online-XXX-HD-18-11-09

 281. Pingback: My homepage telegra ph Tureckij-serial-Bescennoe-vremya-89-90-seriya-11-08

 282. Pingback: telegra ph I-like-sucking-big-cock-gloryhole-initiations10-11-09

 283. Pingback: فروش دوربین مدار بسته

 284. Pingback: mercedes c63s amg armytrix exhaust wiki wikipedia

 285. Pingback: خرید اپل ایدی

 286. Pingback: singer island hotels

 287. Pingback: Origin telegra ph elenas-models-marriage-agency-juu-11-11

 288. Pingback: خرید اپل آیدی

 289. Pingback: thrusting rabbit vibe

 290. Pingback: wild orchid evolved

 291. Pingback: popular female sex toys

 292. Pingback: oplata smieciowa warszawa

 293. Pingback: adam and eves sex toys

 294. Pingback: sexy adult toys

 295. Pingback: adam and eve romance kit

 296. Pingback: adam n eve online

 297. Pingback: adam and eve discreet shipping

 298. Pingback: pleasure toys for women

 299. Pingback: تولید محتوا

 300. Pingback: best vibrator for women

 301. Pingback: cheap adult toys

 302. Pingback: See me babacams com

 303. Pingback: Link abudhabihottestgirls com

 304. Pingback: www alisexpicture com

 305. Pingback: g spot vibrator video

 306. Pingback: the best personal lubricants

 307. Pingback: ترمیم مو

 308. Pingback: Rajamangala University of Technology Thanyaburi

 309. Pingback: طراحی سایت

 310. Pingback: هایک ویژن

 311. Pingback: nipple vibrator

 312. Pingback: xxvideos pro

 313. Pingback: bondage flogger

 314. Pingback: actualit‚ s‚n‚gal

 315. Pingback: Rip-Off Report

 316. Pingback: SEO specialist

 317. Pingback: what are anal beads used for

 318. Pingback: Emperor 7

 319. Pingback: new big dildo

 320. Pingback: url site irkburo ru

 321. Pingback: pc software full download

 322. Pingback: pc games for windows 10

 323. Pingback: app download for pc

 324. Pingback: apps for pc free download

 325. Pingback: games for pc download

 326. Pingback: دوربین مدار بسته چشم ماهی

 327. Pingback: apps download for windows 7

 328. Pingback: free download for laptop pc

 329. Pingback: free games download for pc

 330. Pingback: Pinganillo

 331. Pingback: pc games full version download

 332. Pingback: best vibrators

 333. Pingback: gold jewelry

 334. Pingback: anal and vibrator

 335. Pingback: pure enrichment

 336. I’m going to start off my own, personal web site soon nevertheless I’m slightly missing on anything. Would you advocate starting with a free system like WordPress or even get a settled alternative? You can find a lot of selections out there of which I’m entirely puzzled.. Virtually any ideas? Many thanks a great deal!

 337. Pingback: take your number now

 338. Pingback: work from home full time

 339. Pingback: Pavers Contractor in Brick NJ

 340. Pingback: Sell Bitcoin for Paypal

 341. Pingback: prostate stimulator

 342. Pingback: new comers strap-on and dildo set

 343. Pingback: double penetration vibrating dildo

 344. Pingback: hard vibrator

 345. Pingback: Best Anal Toys

 346. Pingback: best kona coffee online

 347. Pingback: vigra

 348. Pingback: rechargeable massager

 349. Pingback: water-based lubricant

 350. Pingback: the best prostate vibrator

 351. Pingback: Orlando SEO

 352. Pingback: rechargeable clitoral vibrator

 353. Pingback: buy pocket vagina

 354. Pingback: booty boot camp training kit

 355. Pingback: what is the best dildo

 356. Pingback: خرید اپل آیدی

 357. Pingback: Realistic vibrators

 358. Pingback: work at home 2019

 359. Pingback: خرید vpn

 360. Pingback: خرید وی پی ان

 361. Pingback: خرید کریو

 362. Pingback: خرید kerio

 363. Pingback: sex with lifelike sex dolls

 364. Pingback: خرید vpn

 365. Pingback: خرید کریو

 366. Pingback: خرید vpn برای کامپیوتر

 367. Pingback: خرید کریو پر سرعت

 368. Pingback: sex toys for beginners

 369. Pingback: finger vibe

 370. Pingback: harmonica app

 371. Pingback: Anbieter für Social Marketing

 372. Pingback: womens clothes online store

 373. Pingback: پوسته وردپرس

 374. Pingback: เสื้อผ้า

 375. Pingback: finger clit vibrator

 376. Pingback: Penis Enhancer

 377. Pingback: Anal Fantasy Starter Collection

 378. Pingback: penis pump video

 379. Pingback: mumbai police

 380. Pingback: Xvideos

 381. Pingback: carpet cleaning sunrise fl

 382. Pingback: bunny sex toy

 383. Pingback: Bestecktaschen Modell Naptidi

 384. Pingback: himedia

 385. Pingback: the best of pure kona coffee beans

 386. Pingback: best gourmet pure kona coffee store

 387. Pingback: legit internet jobs

 388. Pingback: 33kv power transformer

 389. Pingback: pure kona coffee

 390. Pingback: نماشویی

 391. Pingback: درب اتوماتیک

 392. Pingback: Cheap Cpanel Web Hosting

 393. Pingback: womens clothes

 394. Pingback: Ouargla

 395. Pingback: see this website

 396. Pingback: i loved this

 397. Pingback: greensboro windshield replacement

 398. Pingback: amateur orgasm

 399. Pingback: Kent Family Practice

 400. Pingback: Ariat, Justin Boots, Tony Lama, Lucchese, Carolina boots, Double H, Chippewa

 401. Pingback: flight tracker

 402. Pingback: Fotografia de Casamento em Florianópolis

 403. Pingback: browse around these guys

 404. Pingback: navigate to this site

 405. Pingback: you could look here

 406. Pingback: Soul music

 407. Pingback: xvideos

 408. Pingback: وکیل پایه یک

 409. Pingback: Online Boutique

 410. Pingback: earrings casual

 411. Pingback: اپل ایدی

 412. Pingback: Gigi Cesare age 12

 413. Pingback: وی پی ان اختصاصی

 414. Pingback: خرید vpn فیلترشکن

 415. Pingback: خرید vpn

 416. Pingback: خرید vpn

 417. Pingback: خرید وی پی ان اندروید

 418. Pingback: گیفت کارت اپل استور

 419. Pingback: اپل آیدی آمریکا

 420. Pingback: 100% kona coffee

 421. Pingback: خرید vpn

 422. Pingback: Kona Cof

 423. Pingback: طراحی سایت

 424. Pingback: خرید سرور مجازی

 425. Pingback: خرید کریو

 426. Pingback: هاست وردپرس

 427. Pingback: buy 100% coffee beans

 428. Pingback: persian setar

 429. Pingback: 100% Ko coffee

 430. Pingback: Click Here

 431. Pingback: las vegas

 432. Pingback: سئو سایت

 433. Pingback: 100 kona coffee

 434. Pingback: تولید محتوا

 435. Pingback: فیلتر شکن برای اندروید

 436. Pingback: buy coffee beans

 437. Pingback: خرید vpn

 438. Pingback: Tratamento de Drogas

 439. Pingback: Screw Compressor Chiller

 440. Pingback: فروش کولر صنعتی

 441. Pingback: خرید کریو بدون قطعی

 442. Pingback: خرید اکانت کریو

 443. Pingback: coffee maker

 444. Pingback: pakistan womens fashion t shirts Factory

 445. Pingback: خرید vpn

 446. Pingback: خرید vpn پرسرعت

 447. Pingback: خرید کریو مک

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

CAPTCHA Image

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>