Utjecaj cijepljenja na bolesti današnjice

Ovih dana se vodi velika bitka za istinu: je li cijepljenje djece učinkovito, je li štetno, obolijevaju li osobe manje od zaraznih bolesti ako su cijepljene ili ako nisu, trebamo li se svake godine cijepiti protiv sezonske gripe…? Nažalost, zbog velike količine podataka i logičnih zaključaka koji iz tog proizlaze, naša udruga koja se naziva “Prirodna medicina” ne može biti nepristrana. U prirodi nema cijepljenja, cjepiva su prepuna umjetnih spojeva koja ne postoje u prirodi, a najčešći postupci cijepljenja (putem injekcija) zaobilaze prirodni unos tvari u organizam (putem želučano-probavnog trakta, udisanjem ili apsorpcijom preko kože).

U ovom ću članku pokušati prenijeti istraživanja koja pružaju uvid u pravo stanje stvari.

 

1. Dr. Paul G. King (http://dr-king.com) napravio je studiju kao odgovor na provakcinacijske stavove (http://www.forbes.com/sites/stevensalzberg/2012/07/23/anti-vaccine-movement-causes-the-worst-whooping-cough-epidemic-in-70-years) u kojima se tvrdi kako su za nova izbijanja epidemija hripavca (pertusisa) u SAD-u odgovorni oni koji se nisu cijepili. Jer kao zbog velikog broja necijepljenih nije ostvarena zaštita za cjelokupnu populaciju za koju je kao potrebna procijepljenost od najmanje 95%. Istina je obrnuta, kao prvo umjetna vakcinacija eventualno štiti oko 3 godine osobe od bolesti (dok prirodan doticaj s bolesti doživotno), a kao drugo stoji podatak kako je “više od 75% slučajeva oboljevanja zabilježeno kod potpuno procijepljene populacije” (u državi Washington od 2002. do 2012.).

 

Reference:

http://dr-king.com/docs/120806_PGKDrftRevu_Anti_vaccineMovementCausesTheWorstWhoopingCoughEpidemicIn70Yrs_fnlr2b.pdf

http://www.naturalnews.com/044636_vaccine_myths_pertussis_whooping_cough.html

 

2. Postoje studije koje pokazuju da su cijepljena djeca češće bolesna od necijepljene. To su studije iz Novog Zelanda iz 1992. i Nizozemske 2004.g.

a) Novozelandska anketna studija pokazuje sljedeće rezultate (s 226 cijepljene i 269 necijepljene djece):

cijepljena djeca 226 necijepljena djeca 269
broj djece postotak broj djece postotak omjer
astma 34 15% 8 3% 5
ekcemi 63 28% 34 13% 2
infekcije uha 56 25% 16 6% 4
tonzilitis 26 12% 3 1% 10
tonzilektomija 12 5% 0 0%
apnea 14 6% 4 1% 4
hiperaktivnost 13 6% 4 1% 4
dijabetes 0 0% 0 0% 0
epilepsija 4 2% 0 0%
slab razvoj motorike 6 3% 4 1% 2

Kao što se vidi, necijepljena djeca su daleko zdravija od cijepljene, te kod njjih uopće nema epilepsije, a još je k tome astma 5 puta manje prisutna.

 

b) Nizozemska anketna studija iz 2004. pokazuje sljedeće rezultate:

netherland study 2004

Uočava se veće pobolijevanje djece od bakterijskih infekcija i potrebe za njihovim liječenjem antibioticima.

 

c) Zanimljiva je i studija s Novog Zelanda iz 1997.g  (Is infant immunization a risk factor for childhood asthma or allergy? – Kemp T, Pearce N, Fitzharris P, Crane J, Fergusson D, St George I, Wickens K, Beasley R.) koja pokazuje kako djeca koja nisu bila cijepljena od difterije, hripavca i tetanusa (DPT cjepivo) i poliomijelitisa (dječje paralize) nisu oboljela od astme, dok je incidencija te iste bolesti kod cijepljene djece visokih 23%!

 

Reference:

http://origin.library.constantcontact.com/download/get/file/1101240076659-1720/Unvacc+New.pdf

http://www.naturalnews.com/044650_vaccination_children_chronic_disease.html

http://www.thinktwice.com/Dutch.pdf
http://content.yudu.com/Library/A1qkh1/VaccinationHistorica/resources/31.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9345669

 

3. Nedavno je objavljeno istraživanje o utjecaju zagađenja živom na broj oboljele djece od autizma u različitim krajevima SAD-a. Ono je pokazalo da više djece poboljeva od autizma i od autizma sličnih poremećaja (ASD), te od nižeg nivoa inteligencije (intelectual disability – ID) što je neko područje zagađenije živom. Veza s cjepivima je ta da iako se danas tvrdi da u cjepivima nema više zloglasnog timerosala (sadrži živu) (nap. – ali kako industrija cjepiva ne podastire podatke o sastojcima u cjepivima, upitno je da li cjepiva uistinu više ne sadrže živu), pokazalo se da su imali pravo oni koji su bili ismijavani o povezanosti žive u cjepivima i autizma. Iako od niti jednog liječnika nećete saznati što se sve nalazi u cjepivima, pouzdano se zna da se u cjepivima nalaze: fetusne stanice, bjelančevine iz jaja peradi, virusi (npr. zloglasni SV40), aluminij, formaldehid (otrov), antibiotici, mononatrijev glutaminat (kancerogeni MSG), timerosal, …, a u novije vrijeme i aspartam (bojni otrov).

 

Reference:

http://www.ploscompbiol.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pcbi.1003518

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2581663/Growing-evidence-autism-linked-pollution-babies-283-likely-suffer-condition-compared-birth-defects.html

http://www.environmentalhealthnews.org/ehs/news/2013/pollution-and-autism

http://www.naturalnews.com/044649_mercury_pollution_autism_flu_shots.html

http://www.cogforlife.org/vaticanresponse.htm

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives.htm

http://www.rense.com/general59/vvac.htm

 

4. Podučavani smo da vjerujemo kako su cjepiva iskorijenila nekad opasne zarazne bolesti kao što su polimijelitis (dječja paraliza), tuberkuloza, difterija, velike boginje, bjesnoća, tetanus,…, a istina ne može biti dalje od toga. Dokazi su potkrijepljeni statistikom:

ospice-difterija-hripavac-tifus-sarlah-polio

U doba kad je uvedeno cjepivo, mnoge su zarazne bolesti skoro u potpunosti jenjale zbog boljih higijenskih uvjeta, čišće vode, bolje kanalizacije, suhih i toplih stambenih prostora, … Dovoljno je shvatiti da ako ne postoji strogo kontrolirana vodovodna instalacija, da je dovoljna jedna uginula životinja bačena u bunar koji koriste ljudi za piće i pripremu jela, pa da se ukućani razbole.

Ako bolje pogledate šest grafikona s bolestima vidjet ćete kako za dvije bolesti uopće nije primijenjeno cijepljenje, a da smanjenje te bolesti ima istu ili sličnu krivulju smanjenja incidencije.

 

Reference:

http://www.med.uottawa.ca/sim/data/Infectious_disease_decline_e.htm

http://content.yudu.com/Library/A1qkh1/VaccinationHistorica/resources

 

5. Do skora nisam znao da postoje dvostruko slijepe studije koje obrađuju cijepljenje. Dvostruko slijepe studije su jedan od postulata današnje (konvencionalne) medicine (tzv. Evidence Based Medicine). Postavka je takva, da ako je cijepljenje tako izvrsno za cjelokupno čovječanstvo, da onda ne bi bilo pravedno da se nekome uskrati cjepivo samo zbog znatiželje za učincima istog. Naravno da je to nonsens, pogotovo danas kad nikad nije bila jača svijest o štetnosti cjepiva, te da bi bilo više nego jednostavno naći dovoljno osoba (djece ili odraslih) koje se ne bi cijepile, te koje bi bile kontrolna skupina prema cijepljenoj skupini (naravno to ne bila dvostruka slijepa studija, ali to nije ni bitno jer su zagovaratelji cijepljenja čvrsto uvjereni kako učinci cijepljenja nisu pod uticajem placeba).

Ali, postoji jedno zanimljivo istraživanje provedeno u Indiji tijekom 15 godina (cijepljenje pomoću BCG cjepiva protiv bakcilnog oblika plućne tubekuloze od 1968. do 1971., završeno 1987., a objavljeno 1999.). U tri skupine cijepljenih bilo je 281.000 osoba koji su dobivali:

 1. visoku dozu cjepiva (0,1 mg na 0,1 mL),
 2. nisku dozu cjepiva (0,01 mg na 0,1 mL) i
 3. placebo.

Nakon 15 godina, od tuberkuloze je po skupinama oboljelo:

 1. 189 osoba
 2. 191 osoba
 3. 180 osoba.

Konačni zaključak studije je da BCG cjepivo nije ponudilo nikakvu zaštitu od tog tipa tuberkuloze (Indian journal of medical research 110 august 1999 pp.56-69).

 

Referenca:

http://icmr.nic.in/ijmr/2013/march/ijmr_classic3.pdf – kod nekih se web browsera dokument ne da učitati, ovdje možete preuzeti PDF: http://prirodna-medicina.hr/staro/pdf/ijmr_classic3.pdf

6. Još jedna zanimljivost za kraj je ta da se konvencionalni imunolozi grčevito bore za “znanstveno” objašnjenje kako je cijepljenje svrhovito tako što se njegova učinkovitost dokazuje povećanom proizvodnjom antitijela kod cijepljene osobe.

Dakle, tekst koji to objašnjava ide ovako (prijevod s engleskog):

“Jedini znanstveni argument ikad ponuđen od strane medicinske industrije u prilog vakcinaciji je da vakcine potiču proizvodnju antitijela. Ponovit ću: jedini argument ikad ponuđen od strane medicinske industrije u prilog vakcinaciji je da vakcine potiču proizvodnju antitijela.

Ali, vladine statistike, medicinske znanstvene studije, izvještaji od strane FDA (Savezne uprave za hranu i lijekove) i CDC-a (Centar za kontrolu bolesti SAD-a), sve to pokazuje da je od cijepljenja potaknuta proizvodnja antitijela bespomoćna protiv bolesti”.

(Količina antitijela nije garancija zaštite od zaraznih bolesti.)

 

Zbog svega navedenog ću podržavati sve osobe iz medicinskog i društvenog života naše Republike Hrvatske i cijelog svijeta koje kritički promišljaju i preispituju dogme (poput obavezne vakcinacije) jer znanost je ta koja stalno postavlja pitanja i nikad se ne umori sve do logičnog odgovora i objašnjenja na postavljeno pitanje.

Treba isticati kao svjetle primjere osobe u Hrvatskoj poput dr. Lidije Gajski (http://www.hlk.hr/LN – LN br. 103 od 15.10.2011.; http://www.scribd.com/doc/174830787/Gajski-Ocitovanje-disciplinski-15-10-2012), dr. Željka Poljaka (http://udruga-kameleon.hr/IMG/pdf/zeljko_poljak_cijepljenje_da_ali.pdf), dr. Mladena Smoljanovića (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/79323/Default.aspx), dr. Srećka Sladoljeva (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/170227/Default.aspx), dr. Đulu Rušinović-Sunaru (http://www.pravapacijenata.hr), dr. Luciju Tomljenović (http://prirodna-medicina.hr/staro/pdf/lucija-tomljenovic_vakcine.pdf), dobrog doktora iz Dubrovnika Nikolu Viskovica (http://prirodna-medicina.hr/staro/pdf/niko-viskovic_cijepljenje.pdf) te mnoge druge pojedince i udruge, kao i mnoge svjetske medicinske autoritete (http://www.vaccinationcouncil.org/2011/02/13/vaccines-get-the-full-story).

Jer najlakše ja zabiti glavu u pijesak i primati svoju plaću, a kudikamo je teže biti pošten i iskren, te javno iznijeti svoje stajalište, a pogotovo kad se to dijametralno kosi s prevladavajućim mišljenjem.

 

Završit ću riječima izrečenim u knjizi doktorice imunologije Tetyane Obukhanych “Iluzija cijepljenja: kako cijepljenje kompromitira naš prirodni imunitet i što možemo učiniti kako bismo ponovno uspostavili zdravlje (Vaccine Illusion: How Vaccination Compromises Our Natural Immunity and What We Can Do to Regain Our Health):
“U vrijeme svog doktorskog studija bila sam oduševljena konceptom vakcinacije, kao svaki tipični imunolog. Međutim, nakon godina istraživanja u imunologiji, razmatrajući znanstvene aktivnosti svojih nadređenih i analizirajući teme vezane uz cijepljenje, shvatila sam da je vakcinacija jedna od najvećih izmišljotina kojima je znanost obmanula svijet”.

191 thoughts on “Utjecaj cijepljenja na bolesti današnjice

 1. Pingback: Purchase Beer Online

 2. Pingback: jewelry design knoxville tn

 3. Pingback: wedding rings austin

 4. Pingback: wedding cake grand rapids mi

 5. Pingback: wedding diet tips

 6. Pingback: wedding anniversary arrangements

 7. Pingback: Desert tan military boots

 8. Pingback: silicone g spot vibrator

 9. Pingback: Vcaps- Empty capsules

 10. Pingback: new york yellowpage

 11. Pingback: clothing stores

 12. Pingback: rehab clinic

 13. Pingback: women are aware

 14. Pingback: cock ring

 15. Pingback: wedding bouquet kota kinabalu

 16. Pingback: work at home 2017

 17. Pingback: 100% kona coffee

 18. Pingback: b learning colegio bennett

 19. Pingback: e-la e learning anaesthesia

 20. Pingback: 100% pure kona

 21. Pingback: everyday deals extreme

 22. Pingback: chest exercises

 23. Pingback: work from home options

 24. Pingback: Double Dildo Video

 25. Pingback: tratamento de drogas

 26. Pingback: hbrskl

 27. Pingback: Handsome Lawn Service Arlington, Texas 76013

 28. Pingback: Oscar Award

 29. Pingback: Rheumatism Oil

 30. Pingback: https://www.youtube.com/watch?v=nrPYaDJBaI0

 31. Pingback: De La Chapelle

 32. Pingback: network marketing

 33. Pingback: Web hosting

 34. Pingback: special education youtube

 35. Pingback: aptech computer education sector 34

 36. Pingback: Lean Belly Breakthrough Reviews

 37. Pingback: online degree johns hopkins

 38. Pingback: como perder peso en 3 dias

 39. Pingback: email database uk

 40. Pingback: barcode kaufen

 41. Pingback: robert

 42. Pingback: Make Money Online

 43. Pingback: english education charge

 44. Pingback: a&f playlist back to school 2012

 45. Pingback: business school notenboom

 46. Pingback: video production company nj

 47. Pingback: Lean Belly Breakthrough

 48. Pingback: studying abroad journal

 49. Pingback: foldable wall bed

 50. Pingback: Dua e manzil

 51. Pingback: garage door fixer Washington WA

 52. Pingback: freddy

 53. Pingback: vintage collectibles

 54. Pingback: 2017 work at home jobs

 55. Pingback: snuff bottles

 56. Pingback: home improvement vudu

 57. Pingback: cheap cock rings

 58. Pingback: learning sign language

 59. Pingback: travel zone viaggi

 60. Pingback: sex toy butterfly

 61. Pingback: sex toys cleaner

 62. Pingback: male sex toys

 63. Pingback: adam & eve sex toys

 64. Pingback: luxury bullet sex toy

 65. Pingback: pink rabbit sex toy

 66. Pingback: surf lesson newport beach

 67. Pingback: 2H2D

 68. Pingback: cannabis classifieds

 69. Pingback: suction cup vibrating dildo

 70. Pingback: ean code

 71. Pingback: RMUTT

 72. Pingback: QuickBooks Customer Care Phone Number

 73. Pingback: coffee’s best kona

 74. Pingback: clínica de recuperação

 75. Pingback: download music video

 76. Pingback: cloudy life blog

 77. Pingback: adam and eve sex toy

 78. Pingback: vibrating realistic dildo

 79. Pingback: g-spot

 80. Pingback: vibrating dildo

 81. Pingback: top 100 house design

 82. Pingback: rabbit vibrator

 83. Pingback: business zoning

 84. Pingback: free games download for pc

 85. Pingback: 9 marketing p's

 86. Pingback: home improvement companies

 87. Pingback: foreplay

 88. Pingback: casino888

 89. Pingback: business improvement in mining

 90. Pingback: basement finishing specialist in Atlanta

 91. Pingback: real estate 78410

 92. Pingback: silicone containers

 93. Pingback: university business finance

 94. Pingback: King duvet covers

 95. Pingback: c&y industry

 96. Pingback: g marketing daniyal residency

 97. Pingback: Stand up plastic zipper food bags

 98. Pingback: aa shopping nordstrom

 99. Pingback: roadside assistance in Lynn, MA.

 100. Pingback: fitness health beauty tumblr

 101. Pingback: business and finance facts

 102. Pingback: s&p small business

 103. Pingback: education 504

 104. Pingback: fashion 1900

 105. Pingback: food 4 thought

 106. Pingback: rampant vibrator

 107. Pingback: health and fitness topics

 108. Pingback: life insurance best

 109. Pingback: health unit coordinator

 110. Pingback: home accessories quotes

 111. Pingback: news channel 7

 112. Pingback: gummy bear

 113. Pingback: real estate notepads

 114. Pingback: health 9th grade book

 115. Pingback: traveling nurse companies

 116. Pingback: digital marketing agency

 117. Pingback: zuckerberg home renovation

 118. Pingback: Venture Point Network

 119. Pingback: film streaming vf gratuit en ligne

 120. Pingback: first time vibrator

 121. Pingback: rabbit vibrator

 122. Pingback: 30 min mind body soul home workout

 123. Pingback: but plug review

 124. Pingback: adam's true feel dildo

 125. Pingback: I Love News Paper

 126. Pingback: Ultimate Online Adult Site

 127. Pingback: adam and eve sex toys

 128. Pingback: army deployment news

 129. Pingback: free download for windows 8free download for pc

 130. Pingback: toys for couples

 131. Pingback: importance of sex

 132. Pingback: undercarriage wash

 133. Pingback: Bond back clean Melbourne

 134. Pingback: china brush cutter parts

 135. Pingback: label besi

 136. Pingback: french summer sales dates

 137. Pingback: happy wife

 138. Pingback: g spot vibrator

 139. Pingback: rental cleaning Melbourne

 140. Pingback: Bellevue exterminators

 141. Pingback: gay sex toys

 142. Pingback: butt plug

 143. Pingback: inflatable butt pug

 144. Pingback: butt plug

 145. Pingback: Butterfly Sex Toy

 146. Pingback: suction cup dildo

 147. Pingback: Scented Candles,

 148. Pingback: adult sex toy

 149. Pingback: waterproof rabbit vibrator

 150. Pingback: bandiera italiana

 151. Pingback: rental cleaning Melbourne

 152. Pingback: Dachschmuck

 153. Pingback: Get the latest news and information on sports and championship events

 154. Pingback: kala jadu

 155. Pingback: interior design Singapore

 156. Pingback: Xvideo

 157. Pingback: g vibrator

 158. Pingback: g spot vibe

 159. Pingback: traditional vibrator

 160. Pingback: new music pop reggae dancehall trap

 161. Pingback: Butterfly Sex Toy

 162. Pingback: Magic Massager Deluxe

 163. Pingback: Best Vibrator

 164. Pingback: Arousal Cream

 165. Pingback: Magic Wand Original

 166. Pingback: Realistic Dildo

 167. Pingback: Best Male Masturbator

 168. Pingback: Under The Bed Restraint System

 169. Pingback: Project topics in Nigeria

 170. Pingback: sex toys for couples

 171. Pingback: Best Lube

 172. Pingback: adam and eve

 173. Pingback: adam and eve sex toy shop

 174. Pingback: Sripatum

 175. Pingback: Bond back cleaning Melbourne

 176. Pingback: delay spray for men

 177. Pingback: pc games free download for windows

 178. Pingback: app download for pc

 179. Pingback: adult sex novelty

 180. Pingback: MADELEINE Fashion

 181. Pingback: robert

 182. Pingback: backhoe repairs

 183. Pingback: Pennsylvania divorce forms

 184. Pingback: save email to pdf

 185. Pingback: anal vibrator

 186. Pingback: raiolamandaynoelpanda

 187. Pingback: adult nurse costume

 188. Pingback: bondage sex

 189. Pingback: pc games for windows 7

 190. Pingback: http://mer99furniture.com

 191. Pingback: warming vibrators

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

CAPTCHA Image

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>